top of page

Inventarisatie voor:

Gratis cursus voor Haarlems Horecapersoneel tijdens COVID-19

Beste horecaondernemer in Haarlem, 

 

Mijn naam is Marleen de Jager en Double Dutch Haarlem, in de Schagchelstraat en aan de Drosteboulevard is mijn taalschool. We bieden Nederlands aan hogeropgeleide anderstaligen. Mijn vraag aan u is of er behoefte is bij uw personeel aan een praktische, praktijkgerichte, gratis mini-cursus, speciaal voor anderstalig horecapersoneel dat met direct met uw gasten werkt. Dat kunnen ook middenopgeleide mensen zijn, zolang ze maar gemotiveerd zijn, Engels begrijpen en goed overweg kunnen met een computer (we gebruiken de applicatie Zoom hiervoor). Ik denk aan praktisch toepasbare cursus met basisvaardigheden Nederlands om uw gasten mee te woord te staan.

 

Waarom doe ik dit?

Uw sector en de mensen in Haarlem die werkzaam zijn in de horeca worden hard getroffen. Als Haarlemmer raakt me dat. Ik geniet erg van de horeca in de stad en mis het enorm. Ik wil graag iets doen van betekenis in deze tijd. Dat wil ik doen door van toegevoegde waarde zijn in mijn vakgebied, als docent NT2 (Nederlands als Tweede Taal). Ook in mijn school is het rustiger dan normaal en ik maak hier graag tijd voor. Daarbij merk ik dat de online lessen vaak heel positief worden ontvangen. Het is een welkome, vrolijke afwisseling van de dag. 

Met de lessen komen deze mensen toch ietsje sterker uit de strijd. Dit werkt uiteraard alleen als men intrinsiek gemotiveerd is om de taal te leren en in deze tijd de kans te willen grijpen om zich te ontwikkelen. Het is geheel gratis en zonder verplichtingen, maar dus niet vrijblijvend: het werkt alleen als mensen gemotiveerd zijn, ze ook echt komen en daarnaast zelf gaan oefenen. 

De details hiervan komen later, eerst even kijken naar de reacties hierop,

voordat ik ermee verder ga. Ik kijk uit naar uw reactie. 

 

Hartelijke groet,

Marleen de Jager

oprichter & docent NT2 Double Dutch Haarlem

bottom of page